Monday, 12 December 2011

ShoutMix Chat Percuma akan dihentikansalamsejahtera... berita baik dari shoutmix dan buruk bagi korang semua para blogger :(  yang selama ini selesa dan kekal menggunakan shoutmix widget..
apa yang berlaku adalah, pihak shoutmix akan menghentikan perkhidmatan shoutmix chat percuma dan meneruskan shoutmix chat yang berbayar..

Shoutmix mengalami kejatuhan statistik perkhidmatan premiumnya dan pengguna perkhidmatan premium banyak yang beralih ke free service. perkara ini dianggap buruk dan tidak mendatangkan apa2 keuntungan bagi pihak shoutmix...

saya sangat2 kecewa dengan tindakan shoutmix ini. malah bukan 1 org sahaja yang kecewa tp berjuta juta pengguna diluarsana turut merasainya....

tapi bila difikirkan balik tindakan shoutmix ini cuba untuk mendapatkan keuntungan yang lebih dari sebelum ini, boleh kah selepas ini shoutmix peroleh keuntungan dengan tindakan sebegini? malah ramai yang akan beralih ke perkhidmatan lain dan semestinya ada perkihdmatan chat widget yang mengambil kesempatan untuk menarik pengguna.

apa pon kita tak boleh buat apa2... itu semua keje diorang..
tarikh yang dijanjikan ialah 1 januari tahun dpn 2012...

komen lerr... :)

Artikel Berkaitan