Thursday, 3 January 2013

Kabinet Memutuskan Tiada Had Harga Untuk Rebat Telefon Pintar Dibawah Pakej Komunikasi Belia

Assalamualaikum & salam 1 malaysia...Baru-baru ini pihak skmm telah mengadakan rebat untuk RM200 untuk telefon pintar yang berharga RM500 kebawah..

perkara sedemikian membuatkan ramai pihak yang mengatakan ianya tidak memberi peluang untuk membeli telefon yang lebih dari rm500 dengan menggunakan rebat rm200 tersebut...

Menurut Rais Yatim melalui Twitter beliau, pihak kabinet bersetuju atas penggunaan rebat rm200 untuk apa sahaja jenis telefon pintar bagi mereka berkelayakan. 

syarat yang dikenakan untuk memohon rebat rm200 untuk semua telefon pintar ini hanya untuk golongan belia yang berumur 21 tahun hingga 30 dan yang pasti pemilik perlu melanggan pelan yang tersedia dengan bermacam pilihan dari pelbagai pihak telco..

tujuan ini mempermudahkan lagi golongan belia dalam penggunaan internet & komunikasi seharian dalam semua aspek urusan & dapat juga memajukan tahap penggunaan gadget2 yang terbaru sekarang serta menguasai dunia telefon pintar di malaysia. selain itu juga negara juga mengharapkan para2 belia maju dengan dunia digital dengan melalui kaedah mampu milik yang diujudkan oleh kerajaan...


Artikel Berkaitan