Friday, 24 December 2010

blogger??

blogger-blogger sume.. salam satu malaysia...
hari ni tauke blog ni tak tau nak post entri ape.. insyaallah nnt tuan blog xplor bende best yg berkaitan dengn komputer.. tutorial ke hape ke...

jadi kali saye nak cerita pasal blogeer... knape perlu ade blogger & knpe perlu jd blogger dan berblogger setiap hari sampai makan pon bole lupe.. nak mandi pon x jadi mandi..
bagus sebenarnyer berblog ni cume nak kene ingat la jgn x ingat dunie plak... sampai makan pon bole lupe... ape tah lg mandi... yang mane kaum2 ibu yg suka berblog ni jgn la lebih sgt.. kang dapur x berasap plak.. laptop yg brasap..

bukan ape ek.. blog slalu sebab nak update post.. n nak trafik blog jg baik punye... mcm blog yang lain.. yg dah popule tu... x mcm bual komputer ni. x brape nk maju sgt.. tp korang doa2 kan la bual komputer akan menjadi lebih maju dimasa yang singkat ini dan dimasa akan dtg.. sampai bile2...

kalau nk blog ramai pengunjung, buat la entri best2 yg berkenaan dengan blog korang tuhh.. dan selalunya pembaca sukakan entri lawak dan isu semasa terkini.. korang tulis la bahasa yg agak sempoi skit.. kalau mcm buak komputer ni ade yg campur2.. sbb nak sesuaikan dgn entri post... 
korang kene rajin2 jln2 kat blog orang lain & slalu komen entri2 diorang...
lg satu.. kalau ade bahagian chat, tinggalkan jejak korang kat situ.. n tulis contoh:(singgah sini.. jom singgah blog saye..)
kalau rase blog tu best.. ape lg follow la... lg satu.. jika orang tu tgok blog korang best die akan follow.. kebnyakan nyer mcm tula..  ade yg saje2 nak follow sebab suruh korang follow blog diorang balek.. jgn segan2 follow jew...

hiaskan blog korang secantik yg mungkin.. klu ble jgn la semak sgt.. kalau semak membuatkan blog korang jadi berat.. lambat proses (loading).. jgn terlalu bnyak widget... 
amik yg simple2 sudah..
 kalau bole korang design la background blog korang sendiri.. buat gambar biase je.. buat kat photshop... edit semat2.. pstu upload kt blogger... buat header banner skali... buat mengikut tema warner blog korang baru nampak lawa skit... mcm blog saye yg lg satu ni.. http://khairilvista.blogspot.com 
tp saye punyer x lah sehebat maner pon.. cume nk tunjuk sample je..

kalau posting tu jgn terlalu pnjang sgt ayat tu.. n membosankan... kaau nk panjang.. buat mcm saye ni.. buat perenggan.. jgn sambung2 & angsung x de perenggan.. tu membuatkan org jd bosan n mlas nk bace...

huih.. dah penat menulis ni.. nk rehat japla... ni jelah yg saye bole kongsi dgn korang.... 
klu ade tips lg share kt komen... ok.. 
salam 1 malaysia.. byebye....

Artikel Berkaitan