Tuesday, 28 December 2010

Koleksi tattoo Brush untuk Photoshop

korang bosan dengan edit gambar... sebenarnye macam2 kite boleh buat dengan photoshop ni.. cume tahu dengan tak tau jela... mane yang da tau n baru nak belajar photshop tu.. teruskan memantapkan lagi skil2 yang ade tu.. korang boleh jadi lebih kretif lagi dengan bantuan photoshop..

versi yang paling top dahulu ialah versi 7.0.. dan sekarang ini versi CS5 iaitu versi 12.0 atau lebih..
tak kire lah versi ape.. tapi bagi yang baru memulakan pakai la versi yang biase2.. ikut cite rase sendiri..

ok.. kali ni.. bual komputer nak share element tambahan photoshop yang menarik yang boleh korang gunakan dalam kretiviti korang.. iaitu..: brush tambaha,.. tattoo brush..
contoh brush tersebut:

cara2 memasang ke dalam photoshop anda..
1- download brush...
2- extract fail zip itu... dan copy.. fail yg berformatkan .ABR... seperti gambar dibawah...
3- copy fail tersebut
4- pergi ke C:\Program Files\Adobe cari Adobe Photoshop anda pergi ke folder \Presets kemudian masuk ke \Brushes dan pastekan brush tadi ke folder brush...

5-kemudian anda boleh mulakan untuk mencuba brush itu... buka photshop... dan amik mana2 gamabr untuk di cuba.., pilih brush tool dan right click pilih tattoo tadi... dan cuba.. 
contoh:
kemudian pilih brush tattoo yg ada pasang tadi.. ubah warna dan cuba brush..



Artikel Berkaitan