Saturday, 22 January 2011

Nikmati Hiburan dengan iTunes

salam semua... da lame bual komputer tak mengupdate blog ni oleh kerana disebabkan masalh yg sedang dihadapi sehingga sekarang... nampaknye tak selalu lah saya update blog ni... mungkin lebih baik kerana saya boleh mngguna masa yg ada ini untuk mencari info yg lebih menarik yg korang nak tahu...

ok.. kali ni saya nak post tentang itunes.. nikmat lagu dengan lebih mnecabar dengan itunes... itunes adalah sejenis perisian multimedia music seperti media player atau sebagainya... ia diterbitkan apple inc... semua mesti kenal apple kan..? 

iTunes adalah aplikasi percuma untuk Mac atau Windows anda. Ini mengatur dan memainkan muzik digital dan video di komputer anda. Menjaga semua kandungan anda di sync. bagaikan sebuah kedai di komputer anda, iPod touch, iPhone, iPad, dan Apple TV yang memiliki segala yang diperlukan untuk dihiburkan.

Download iTunes secara percuma : download

Windows Hardware

  • A PC with a 1GHz Intel or AMD processor
  • Intel Pentium D or faster processor is required to play Standard Definition video from the iTunes Store
  • 2.0GHz Intel Core 2 Duo or faster processor is required to play HD video, an iTunes LP, or iTunes Extras from the iTunes Store
  • 512MB of RAM; 1GB is required to play HD video, an iTunes LP, or iTunes Extras
  • Screen resolution of 1024x768 or greater; 1280x800 or greater is required to play an iTunes LP or iTunes Extras
  • DirectX 9.0-compatible video card with 32MB of video RAM; 64MB recommended
  • QuickTime-compatible audio card
  • Broadband Internet connection to use the iTunes Store
  • iTunes-compatible CD or DVD recorder to create audio CDs, MP3 CDs, or back-up CDs or DVDs

Windows Software

  • Windows XP Service Pack 2 or later, 32-bit editions of Windows Vista, or 32-bit editions of Windows 7
  • 64-bit editions of Windows Vista or Windows 7 require the iTunes 64-bit installer
  • QuickTime 7.6.6 or later is required (included)
  • 200MB of available disk space
  • Screen reader support requires Window-Eyes 7.1.1 or later; for information about accessibility in iTunes, visitwww.apple.com/accessibility


Artikel Berkaitan