Friday, 12 April 2013

Samsung Mengumumkan Galaxy Mega 5.8 dan Galaxy Mega 6.3


Samsung telah melancarkan dua telefon pintar baru dimana kedua duanya berbeza dari segi saiz skrin.
Digelar Mega, kedua-dua peranti Samsung menunjukkan hari ini datang dengan pilihan pelanggan sebuah skrin 5.8-inci atau pilihan 6.3-inci. Kedua-dua peranti dilengkapi dengan Android 4.2 (Jelly Ben) dan pemproses dwi-teras. Yang lebih tinggi-pilihan 6.3 inci dilengkapi dengan pemproses 1.7GHz, manakala versi 5.8-inci mempunyai cip 1.4GHz. Kedua-dua telefon bimbit yang mempunyai 8 megapiksel belakang dan 1.9 megapiksel hadapan kamera.


Mega 6.3 akan menyampaikan 8GB atau 16GB penyimpanan dalaman, dengan sehingga 64GB kapasiti dengan slot microSD. Pilihan yang lebih kecil datang dengan 8GB penyimpanan.
Khabar angin telah muncul awal minggu ini bahawa Samsung telah merancang untuk melancarkan telefon bimbit baru yang akan bermegah skrin ultra-large. Samsung pada masa itu enggan mengulas sama ada ia telah merancang untuk melancarkan peranti sedemikian.

Untuk pengeluaran peranti baru samsung galaxy mega ini di malaysia masih tidak dapat diketahui lagi bila akan dilancarkan dengan secara rasmi.SUMBER RUJUKAN: NEWS.CNET.COM

Artikel Berkaitan