Wednesday, 3 November 2010

Download video youtube menggunakan youtube downloader

Ramai penggemar menonton pelbagai-bagai video menarik di laman youtube. tetapi ada sesetangah org tidak tahu lagi wujudnya aplikasi mendownload video dari youtube dan cara untuk mendownloadnya. mereka hanya menikmati dan menonton video itu hanya sementara.., tidak boleh disimpan sebagai koleksi sama ada di komputer, pendrive dan handphone.. pelbagai dan bermacam2 aplikasi untuk mendownload video dari youtube yg telah direka dan dikeluarkan sama ada yang percuma atau pun yang berbayar. fungsi yg berbayar kelebihannya  bukan sahaja mendownload video dari youtube, malah dilaman lain yg menyediakan video juga boleh digunakan dengan mudah dan cepat. selain itu aplikasi mendownload berbayar ini bukan sahaja video malah fail seperti mp3 dan bermacam jenis fail boleh dimuat turun melalui aplikasi itu seperti internet download manager..


sekarang saya hendak menunjukkan langkah2 penggunaan aplikasi youtube downloader ini.:

1. muat turun aplikasi youtube downloader ini.. di http://youtubedownload.altervista.org/
2. install aplikasi tersebut apabila selesai mendownload.
3. buka aplikasi youtube downloader yg telah diinstall.tadi.
4. pergi ke laman youtube. search video yg mahu didownload., klik pada video itu..,
5. copy link laman video itu. seperti gambar dibawah6. paste kan link yg telah dicopy tadi ke dalam otak yg disediakan pada aplikasi tadi. seperti gmbr dibawah.7. kemudian anda boleh memilih kualiti video yg disediakan pada perkataan "select the download quality(youtube only)"
8. selepasitu anda boleh mula mendownload dgn menekan ;download".. gmbr dibawh..


9. pilih lokasi untuk menyimpan video tersebut. kmudian klik save..

10. selepas itu ia akan muncul tetingkap proses mendownload sedang dijalankan.. tunggu sehingga selesai.., dan njoy dgn video yg telah didownload... selamat berjaya..

Artikel Berkaitan