Sunday, 10 April 2011

Enablekan DreamScene Desktop pada Windows 7


Dreamscene wallpaper adalah paparan depan desktop anda atau boleh dikatakan hiasan latar blakang desktop komputer anda..
tetapi yang istimewanya kalini.. dreamscene dapat mengaktifkan supaya anda boleh set video sebagai latar belakang desktop anda.. dan hasilnya yang cukup memuaskan.. untuk dapatkan hasil yang berkualiti.. pastikan video untuk desktop anda itu adalah video yang berkualiti tinggi supaya nampak cantik dan tak pecah.. terpulang kpd anda sama ada nak yang pecah, buat sendiri ke, atau pun download dilaman-laman lain..

PREVIEM VIDEO dreamscene yg saya dah buat.. tengok!ok.. saya post tentang mcm mane nak aktifkan set video sebagai wallpaper desktop anda... dan kemudian anda boleh mendownload video2 yang sesuai untuk dijadikan wallpaper dan setkan terus sebagai desktop anda selepas mengaktifkan dreamscene pada windows 7 anda..

ini memerlukan perisian.. perisiannya yang sangat mudah digunakan hanya bebrapa klik sahaja akan namlakkan hasil yang memuaskan..
downloadnya disini http://www.thewindowsclub.com/windows-7-dreamscene-activator-released

cara gunanya:
1 - download perisian ini.. lepas da download, extract file W7DSA.zip
2 - right click pada Windows 7 DreamScene Activator 1.1 kemudian klik run administrator
3. kemudian paparan seperti dibawahakan keluar. klik pada enable dreamScene.
4. sekarang desktop anda sudah aktif untuk disetkan video sebagai desktop background... (video hendaklah berformatkan mpg, wmv dan yg serasi dengannya.)
5. pergi ke video yg nak dijadikan latar desktop, right click pada video tersebut dan Set as desktop background. sekarang desktop telah disetkan dengan video yg sentiasa bergerak.


PERINGATAN! selepas da enablekan fungsi dreamscene ni, kalau nak set video apa2 sebagai desktop pastikan format video tersebut wmv, mpg, dvd dan sewaktu dengannya.. kalau nak tau video tu boleh buat latar desktop, right click pada video itu dan perhatikan ada atau tak perkataan set as desktop background".. kalau ada boleh la maknanya..

Kalau nak disablekan semula boleh juga.. pergi ke aplikasi tadi dan klik disable dreamscene..

selamat mencuba..!

Artikel Berkaitan